Selahattin Özdemir
Doğum tarihi
1963
Ölüm tarihi
*
Mesleği
Müzisyen
Selahattin Özdemir özellikle Adana ve Mersin`de büyük bir hayran kitlesine sahip Adanalı arabesk sanatçısı. 20`ye yakın albümü olduğu sanılmaktadır. Sesi ve Yorum TarzıMüslüm Gürsese Aşırı Benzemektedir.Esrar Perdesi, Yaşamalısın,Hem Yaratıyorsun Hem Unutuyorsun ahım var en çok bilinen şarkılarıdır. Bir dönem ortaya atmış olduğu "İngilizce arabesk" projesi fazla ilgi görmemiştir.en çok beğenilen şarkıları şunlardır: YAŞARKEN ÖLENLER, KULUNU GÖRMEDİNMİ,UMUT SANDALI, DENEME TAHTASI, İHANETİN VAR, GECELER, SEVİYORUM, YALANMI OLDU,ESRAR PERDESİ, HEM YARATIYORSUN HEM UNUTUYORSUN, AYRILAMYALIM, YAŞAMAM ARTIK, DÜŞMAN OLURUZ, YAŞIYORUM BEN, CANDAN SEV YETER, KAKAR VER, HEPSİ BİR YALAN, VAY VAY, ZALİM, SEVMEDİN DÜNYA, BAHTSIZ KADIN,AYRILMAYALIM,BU KADAR HİÇ SEVMEDİM, AHIM VAR, YANLIŞ YERDE DOĞMUŞUM, ŞİMDİ SEN OLACAKTIN, ÇILDIRABİLİRİM, İSYANIM KENDİME, ... Selahattin özdemir gençlik yıllarında yaptığı müezinlik görevini sanat dünyasına girdikten sonra bırakmıştır. Şu anda mersin'de atari salonu, ve mersin büyük sanayisinde önceden torna atelyesi olan ve sonradan çelik malzeme ticareti yapan bir dükkan işletmektedir. selahattin özdemir gençlik yıllarında söylediği 4 şarkıdan dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek adana devlet güvenlik mahkemesine başvurmuştur. Bu şarkıların kasetlerinden çıkarılmasını,radyolar tarafından çalınmamasını istemiştir. Gençliğinin verdiği heyecanla bunları okuduğunu söyleyerek şimdi pişman olduğunu ve bu şarkıların çalındığından dolayı utanç duyduğunu belrtmiştir. Bu şarkılar şunlardır:yanlış yerde doğmuşum, yaşamam artık, esrar perdesi, hem yaratıyorsun hem unutuyorsun. Adana'lı arabesk sanatçısı çıkardığı son kaseti ile maalesef eski günlerini mumla aramaktadır. Sanatçının (albümleri)
UMUT SANDALI
BAHTSIZ KADIN
SEVİYORUM
İHANETİN VAR
KLASİKLER
BİR DİNLE BİN AĞLA
BU KADAR HİÇ SEVMEDİM
BİR KULUM İŞTE
FİLMİN SONU
HAVAN İYİ OLSUN
ŞİMDİ SEN OLACAKTIN
SELAHATTİN ÖZDEMİR 2006